Koen's blog

Strava

Strava, ik heb een betalende account sinds 01/08/2013. Ik ben steeds blijven betalen onder het motto: als je blij bent met een service, moet je maar iets betalen (als het kan). Ondertussen is Strava niet meer wat ze 10 jaar geleden waren en vraag ik me soms af: waarom nog?

Misschien is het wel een beetje als mijn filmverhaal, af en toe moet je gewoon eens wat anders proberen/doen.

Toen Ovan vandaag met zijn Komoot vraag kwam ging het ineens allemaal wat sneller in mijn hoofd. Ik heb ook een Komoot account! Je kan daar ook loopjes registreren!

De Strava subscription is alvast stopgezet, de account ga ik natuurlijk houden, maar ik ga toch eens kijken hoe Komoot het de komende tijd gaat doen.

Komoot run, 5 km
Komoot run, 5 km

Pro-tip: met de RunGap iOS app kan je je loopjes delen naar Strava & Komoot (nog 1000 andere).

Films

Ondertussen ben ik al een tijdje die leeftijd gepasseerd waar ik uit het hoofd niet altijd meer weet of ik een film al gezien heb of niet. Dat moet dus geregistreerd worden. Het leuke aan registreren is ook dat je kunt aangeven of het wel de moeite was om kijken.

Letterboxd, daar ben ik ooit begonnen. Op een bepaald moment heb ik, om een reden dat ik zelfs niet meer weet, beslist om voor zo'n zaken geen online service meer te gebruiken. Dat moet ongeveer dezelfde periode geweest zijn als toen ik van pinboard.in naar Goodlinks ben gegaan. Sindsdien zitten mijn films in Sofa.

Het probleem is was dat mijn lijstje films op twee verschillende plaatsen zaten. Moeilijk. Nee, Sofa doet niet importeren van externe services.

Airtable screenshot van mijn Movies db
Airtable screenshot van mijn Movies db

Airtable to the rescue. 

  • Importeren van Letterboxd export: ✔ïļ
  • Importeren van Sofa export: ✔ïļ
  • Eenvoudige form om nieuwe films toe te voegen: ✔ïļ
  • Zoeken! ✔ïļ


Voorlopig content van. Al ziet die Sofa 4.0, welke ik net ontdekt heb door het opsnorren van de links, er ook weer heel interessant uit. 😎

Hello World

midjourney prompt: a user pretty happy with new blogging software, pencil drawing
midjourney prompt: a user pretty happy with new blogging software, pencil drawing

Yes! I got an invite to this wonderful shiny blogging platform. I saw a lot of pretty happy users popping up everywhere so I just needed to try it. 

I'm way too jealous on the current users by now. Can I have an invite please? 

Lucky me!

On Scribbles since 10 of April 2024, before that blot.im.