Koen's blog

Films

Ondertussen ben ik al een tijdje die leeftijd gepasseerd waar ik uit het hoofd niet altijd meer weet of ik een film al gezien heb of niet. Dat moet dus geregistreerd worden. Het leuke aan registreren is ook dat je kunt aangeven of het wel de moeite was om kijken.

Letterboxd, daar ben ik ooit begonnen. Op een bepaald moment heb ik, om een reden dat ik zelfs niet meer weet, beslist om voor zo'n zaken geen online service meer te gebruiken. Dat moet ongeveer dezelfde periode geweest zijn als toen ik van pinboard.in naar Goodlinks ben gegaan. Sindsdien zitten mijn films in Sofa.

Het probleem is was dat mijn lijstje films op twee verschillende plaatsen zaten. Moeilijk. Nee, Sofa doet niet importeren van externe services.

Airtable screenshot van mijn Movies db
Airtable screenshot van mijn Movies db

Airtable to the rescue. 

  • Importeren van Letterboxd export: ✔ïļ
  • Importeren van Sofa export: ✔ïļ
  • Eenvoudige form om nieuwe films toe te voegen: ✔ïļ
  • Zoeken! ✔ïļ


Voorlopig content van. Al ziet die Sofa 4.0, welke ik net ontdekt heb door het opsnorren van de links, er ook weer heel interessant uit. 😎

Hello World

midjourney prompt: a user pretty happy with new blogging software, pencil drawing
midjourney prompt: a user pretty happy with new blogging software, pencil drawing

Yes! I got an invite to this wonderful shiny blogging platform. I saw a lot of pretty happy users popping up everywhere so I just needed to try it. 

I'm way too jealous on the current users by now. Can I have an invite please? 

Lucky me!

Pilot Whale

Vorige week zaten we ergens op een plek waar ik zot graag zat. We hebben daar ook het geluk gehad om dolfijnen te gaan spotten. Geluk is misschien wat veel gezegd want ik was de enige die niet mottig op de boot zat. Arwen was ook nog best OK maar de rest van onze familie: ðŸĨī

Pilot whale, vier stuks 🙌ðŸŧ
Pilot whale, vier stuks 🙌ðŸŧ

Op ‘t moment dat we terug zouden keren kwam er nog doodleuk een schildpad voorbij gezwommen. Type of soort, sorry, dat weet ik niet meer.

Schildpad, in de Atlantische Oceaan.
Schildpad, in de Atlantische Oceaan.

Beesten in ‘t water, eender wat, ik kan daar uren naar kijken.

On Scribbles since 10 of April 2024, before that blot.im.