May 27, 2020 at 7:28pm

Ergens rond de start van Corona zag ik typeracer nog een keer passeren. Ik vind van mezelf helemaal niet dat ik snel kan typen maar ik ben wel fan van zo’n type-spelletjes, Typespeed was m’n eerste en werkt nog steeds op mijn Maccie in 2020.

Pro-tip: brew install typespeed

Ik heb een hoopje fantastische keyboards en dat typen gaat best hard maar door de vele fouten gaat die snelheid heel snel achteruit. Ik heb toen een recurring task in mijn dagelijks lijstje gezet: typeracer’.

Minstens één spelletje per dag, dat duurt niet lang en misschien helpt het. Na ongeveer een week ben ik gestart met KeyKey. Hetzelfde ritme. Alleen is het met Key Key niet één spelletje maar een rondje tot het er ééntje is zonder fouten.

Natuurlijk zat ik hier via de automatische lessen direct in Expert Level’ maar er wordt wel gehamerd op het feit dat minder fouten belangrijker zijn dan snelheid. Wel, ik ben gestart rond 50 woorden per minuut en gigantisch veel fouten.

Key Key

Ondertussen haal ik vlotjes 70 woorden per minuut en zo goed als geen fouten. De vooruitgang is zichtbaar/voelbaar en dat is oh zo plezant.

Op naar de 💯 !


typen keyboards KeyKey typespeed


Previous post
The Handmaid's Tale Net The Handmaid’s Tale uitgeluisterd. Man dat was goed. Ik denk dat het voorlezen van Claire Danes minstens zo goed was dan het boek zelf. Ik wist
Next post
Roos Ik mag al 23,5 jaar mijn Sien zeggen maar vandaag op de dag toch al 17 jaar mijn vrouw. 17 jaar ofte roos, ofte gewoon: Mijn Sien. Proficiat mijn